APK keuring

APK Keuring

Naast het onderhoud en de reparaties van auto´s verzorgen wij ook meer dan 1200 APK keuringen voor auto´s met zowel een benzinemotor als een dieselmotor per jaar.
Wij zijn een officieel RDW erkend keuringsbedrijf

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.

Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar.

Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

U kunt bij ons te allen tijde terecht voor een apk keuring ook zonder afspraak , alleen de wachttijd kunnen we niet vooraf aangeven. Als u liever niet wacht kunt u bellen voor een afspraak